Danų tyrimas: ekologiškų maisto produktų nauda sveikatai liko neįrodyta

HNCK7947

Ekologiškų maisto produktų nauda sveikatai nėra įrodyta, tvirtina Danijos mokslininkai, kurie surinko naujausias turimas žinias apie ekologinio ir organinio ūkio įtaką gamtai ir žmonėms bei paskelbė tai 400 puslapių dokumente.

Pasak Lizzie Melby Jespersen, šio mokslinio tyrimo projekto koordinatorės, yra per daug kitų veiksnių, kurie daro įtaką ir veikia žmonių sveikatą, pavyzdžiui, treniruotės, rūkymas ir alkoholio vartojimas.

Nepaisant to, Danų mokslininkų tyrimas „Økologiens bidrag til samfundsgoder“ (Ekologinio (organinio) ūkininkavimo nauda visuomenei) rodo, jog ekologiškuose produktuose yra mažiau pesticidų ir jų likučių bei antibiotikų, šie turi daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų nei įprastiniai produktai.

Be to, tyrime padarytos išvados, jog ekologinis ūkininkavimas turi teigiamą poveikį aplinkai, biologinei įvairovei ir gyvūnų rūšių išsaugojimui.

Šaltinis: skandinavija.today

Komentarai

Gaukite mūsų naujienlaiškį

Įveskite savo el. pašto adresą