Karališkieji kiaušiniai su olandišku padažu

karaliskieji kiausiniai

Pasakiškas, karališkas kiaušinių receptas tinka nuostabiems pusryčiams ar šventėms. Beje, padažą galite naudoti ir prie mėsos – pamatysite, kad jis tinka ne tik prie kiaušinių.

Jums reikės:

  • 8 kiaušinių,
  • 1 v. š. citrinų sulčių,
  • pipirų pagal skonį,
  • 1 skiltelės
  • česnako,
  • 1 v. š. vandens,
  • 200 g sviesto,
  • druskos pagal skonį,
  • 4 kiaušinių trynių,
  • 200 g šoninės,
  • 4 plikytų bandelių,
  • 2 v. š. baltojo vyno acto.

Kaip gaminti

  1. Visų pirma pasigaminkite olandišką (holladaise) padažą. Jam reikės citrinų sulčių, sviesto, 4 kiaušinių trynių. Indą su padažu geriau kaitinti ant verdančio vandens, ne tiesiogiai ant ugnies. Išlydykite sviestą, supilkite išplaktus kiaušinių trynius. Maišykite lėtai, supilkite jau išlydytą sviestą. Suberkite druską, pipirus. Virkite apie 3 minutes.
  2. Kai padažas paruoštas, reikia išvirti kiaušinius be lukšto. Į puodą su 2 litrais vandens supilkite baltojo vyno actą. Įmuškite kiaušinį į puodelį ir iš jo atsargiai įleiskite kiaušinį į verdantį vandenį. Taip padarykite su visais kiaušiniais.
  3. Kai viskas paruošta, belieka paskrudinti bandeles. Taip pat reikia dar kartą pašildyti padažą, pakepinti šoninę ir dar šiek tiek pakaitinti kaušinius.
  4. Viską patiekti itin paprasta. Šoninę dėkite ant paskrudintos bandelės, tada kiaušinį, užpilkite padažo, papuoškite žolelėmis.

Skanaus!

sefo receptai


Komentarai

Gaukite mūsų naujienlaiškį

Įveskite savo el. pašto adresą