Kuo organizmui naudinga kuskuso košė?

Kuskuso kruopos. © VLMEDICINA.LT (A. Kubaičio) nuotr.

Kuskuso kruopos. © VLMEDICINA.LT (A. Kubaičio) nuotr.

 

Klausimas. Kuo organizmui naudingos kuskuso kruopos? Ar jų košė vertinga kaip pusryčių maistas?

Atsako Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė

Kuskuso kruopose, nors jų pagrindą sudaro sudėtiniai angliavandeniai, yra maistinių skaidulų, kurios svarbios reguliuojant žarnyno judesius, tačiau turi ir baltymų. 1 puodelis paruošto kuskuso turi apie 6 g baltymų, tai sudaro apie 12 proc. rekomenduojamo paros baltymo poreikio. Tinkamas produktas vegetarinėje mityboje.

Kuksusas- tai pilno grūdo kruopos, kuriose gausu B grupės vitaminų (tiamino, niacino, B6, folatų, pantoteno rūgšties). Iš mineralinių medžiagų – turi neažai seleno, kuris reikšmingas reprodukcinei funkcijai, skydliaukės hormonų apykaitai, veikia kaip antioksidantas. Taip pat turi magnio – svarbus kaulų, nervų sistemos normaliai veiklai palaikyti.

1 puodelis paruošto kuskuso (apie 160 g): angliavandenių 36 g (iš kurių 2 gramai maistinių skaidulų); 6 g baltymų; 0 g riebalų; 176 kcal.

vlmedicina

Komentarai

Gaukite mūsų naujienlaiškį

Įveskite savo el. pašto adresą