Vartotojų asociacija: į namus pristatomų sušių sudėtyje aptiktas per didelis kiekis bakterijų

Pasak vartotojų asociacijos, net beveik trečdalyje (31 proc.) į namus pristatomų sušių sudėtyje aptiktas per didelis kiekis bakterijų.

Tai lemia nepakankamas higienos normų laikymasis maisto ruošimo metu. Prie šios išvados buvo prieitą atlikus tyrimą, kurio metu buvo paimta 160 vnt. sušių pavyzdžių iš 20 skirtingų restoranų.

Buvo  nustatyta, kad dažnai naudojamos purvinos pjaustymo lentelės, prieš pradėdami gaminti, darbuotojai nenusiplauna rankų. Tačiau, nepaisant to, maistas dažniausiai patiekiamas šviežias.

Sušių pavyzdžiai buvo paimti iš Groningeno, Leideno, Roterdamo, Bredos ir Amersforto restoranų. Iš viso tyrimas apėmė keturis restoranų tinklus, turinčius bent po kelis filialus šiuose miestuose. Tyrėjų grupė iš kiekvieno restorano užsisakė aštuonių skirtingų rūšių sušių patiekalų. Abu restoranai, įvertinti geriausiai (9.6 balo) ir blogiausiai (2.5 balo), yra įsikūrę Leidene.

2015-aisiais taip pat buvo atliekamas tokio pobūdžio tyrimas. Jo metu išsiaiškinta, kad net 64 proc. sušių yra per didelis kiekis bakterijų.

 

 

Justina Tumaitė | OlandijosLietuviai.lt


Komentarai

,
Gaukite mūsų naujienlaiškį

Įveskite savo el. pašto adresą