2014 metais Schiphol oro uoste nustatytas rekordinis keleivių skaičius

The sign to Schiphol Airport in Amsterdam

Praeitais metais Amsterdamo Schiphol oro uostas pasitiko rekordinį keleivių skaičių – 55 milijonus. 2013 metų atžvilgiu tai reiškia 4,6 procentų padidėjimą. Šiuos laikinus skaičius, šiandien žinomus iš naujų metų pranešimo pateikė Jos Nijhuis, Schiphol Group prezidentas – generalinis direktorius.

Taip pat augimas pastebimas ir Schiphol Groep regioniniuose oro uostuose (past. be Amsterdamo Schiphol oro uosto Schiphol Group Nyderlanduose dar valdo tris  regioninius oro uostus. Schiphol Group yra savininkas ir eksplotuotojas Rotterdamo The Hague, Eindhoveno ir Lelystado oro uostuose) : Eindhoveno oro uostu 2014 metais naudojosi 3,9 milijono keleivių, 2013 metų požiūriu tai yra 16 procentų daugiau. Roterdamo The Hague oro uostas 2014 metais pasitiko apytiksliai 1,7 milijono keleivių, lyginant su 2013 metais – tai 6,1 procento augimas.

Skrydžių paskirties vietų skaičius keleiviams iš Schiphol oro uosto 2014 metais liko toks pat kaip ir 2013 metais, būtent 297. Iš viso skrydžių paskirties vietų skaičius, įskaitant krovinių gabenimą, buvo 317, tai – lengvas sumažėjimas 2013 metų požiūriu.

Augimas

,,Skaičiai rodo, kad visoje Schiphol Group organizacijoje pastebimas augimas”, sakė Nijhuis. ,,Bet tai nėra priežastis patenkintiems atsilošti. Kartu su mūsų karalystės nacionalinėmis oro linijomis – KLM (past.Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, KLM – seniausiai gyvuojanti pasaulio aviakompanija, skrydžius pradėjusi vykdyti 1920 m. gegužės 17 d.) kitomis oro linijų bendrovėmis ir verslo partneriais  mes nenustojame  sunkiai dirbti kad stiprintumėme Schipholio kaip vietos, kurioje susikerta oro, vandens bei sausumos transporto keliai, vaidmenį ir dėl to, kad likti Europos oro uostu, kuriam keleiviai teikia pirmenybę. Čia taip pat svarbų vaidmenį vaidina ir mūsų regioniniai oro uostai (past Rotterdamo The Hague, Eindhoveno, Lelystado oro uostai).

Schiphol oro uostui jau keleta metų investuojamos didelės pajėgos. Bet, pasak Nijhuis, yra dar daugiau, ką nuveikti. ” Mes manome ne kitaip kaip, kad  Schiphol pasiekiamumas ir susisiekimas gali būti dar geresnis. Noord – Zuidlijn  metro linija, tiesiama Amsterdame, turi būti pratęsiama iki Schiphol. Pasak Nijhuis,oro uostas taip pat laukia papildomo tiesioginio susisiekimo su Amsterdamo miestu, naudojant OV – elekroninį visuomeninio transporto bilietą – kortelę.

Generalinis direktorius reziumavo, jog 2015 metais Schipholio oro uoste vėl tikisi tiek krovinių, tiek keleivių nedidelio skaičiaus padidėjimo.

 

Komentarai

Gaukite mūsų naujienlaiškį

Įveskite savo el. pašto adresą