Svetingumo grupė KHN parengė kavinių ir restoranų taisykles, kurių reikia laikytis, kai joms bus leista iš dalies atsidaryti nuo birželio 1 d.
Gaires, kurias paminėjo transliuotojas RTL Nieuws, didžiąja dalimi grindžiamos vyriausybės taisyklėmis, kurios buvo pateiktos praėjusią savaitę, tačiau apima papildomos higienos priemonės.
Pavyzdžiui, svečiai, eidami į kavinę ar restoraną, turės nusiplauti rankas ir atsakyti į klausimus apie savo sveikatą. Darbuotojai taip pat gali neleisti apsilankyti klientams, jei įtaria, kad jie gali turėti koronaviruso simptomų.
Darbuotojai priims užsakymus, stovėdami 1,5 metro atstumu nuo klientų, kurie sėdi prie stalo ar baro. RTL nepaaiškina, kaip klientams bus pateikiami jų gėrimai ar maistas.
Lankytojai bus įleidžiami tik tuo atveju, jei jie turės rezervaciją, o prie stalo gali sėdėti ne daugiau kaip keturi žmonės, nebent jie yra sugyventiniai. Vyriausybė taip pat teigė, kad kavinėse ir restoranuose gali būti ne daugiau kaip 30 žmonių, įskaitant personalą.
Po apsilankymo – stalai, kėdės ir meniu turi būti kruopščiai išvalyti.
Policijos atstovas:
„Dažniausiai žmonės elgėsi nepaprastai gerai“, – sakė jis. „Gana logiška, kad žmonės išeina daugiau, tačiau jie daro tai kitaip.“ Ministras pirmininkas Markas Rutte praėjusios savaitės spaudos konferencijoje teigė, kad jei bus pažeistos taisyklės, bus skiriamos baudos, tačiau detalės vis dar tobulinamos. iš. „Tai nėra policijos valstybė“, – sakė ministras pirmininkas.
OlandijosLietuviai.Lt