Laboratorijoje užauginta mėsa bus pardavinėjama 2021-aisiais
Mosa mėsa iš Mastrichto pradėjo kurti laboratorijoje užaugintą mėsą prieš 5-erius metus. Dabar šį įmonė gavo papildomą finansavimą, kad mėsa greičiau būtų pardavinėjama. Jie planuoja pardavinėti šią mėsą išskirtinai restoranuose 2021-aisiais ir ją pradėti tiek pramoniniu mąstu 2023-aisiais. Šiuo metu jau surinkta daugiau nei 7,5 mln. eurų iš įvairių kompanijų, pavyzdžiui, Bell Food group (mėsos apdorojimo įmonės) ir M Ventures (vokiečių farmacijos įmonės). Seniau taip pat buvo gauta 1 mln. eurų iš Sergėjaus Brino (vieno iš Google įkūrėjų).
Laboratorijoje užauginta mėsa yra gaminama įmant ląstelių pavyzdžius iš gyvūnų. Tada ląstelės pamaitinamos maistingomis medžiagomis, ir galų gale užauga raumenų audinys. Šie raumenų audinio gabaliukai yra smulkiai sukapojami ir gaunamas tobulas burgeris! Tai šaunu (o gal – kraupu), ar ne? Ko gero, tokie gaminiai bus išgraibstyti, kadangi vis daugiau žmonių nevalgo mėsos dėl etinių priežasčių ir nerimauja dėl globalinio atšilimo. Taigi kas žino, galbūt greitu metu mes pereisime prie laboratorijoje pagamintų burgerių. Klausimas – ar jūs norėtumėte pamėginti?
Laima Jancaitė | OlandijosLietuviai.lt